Bilgi güvenliği, sistem olarak bilginin izinsiz veya yetkisiz bir biçimde erişim, kullanım, değiştirilme, ifşa edilme, ortadan kaldırılma, el değiştirme ve hasar verilmesini önlemek olarak tanımlanır ve “gizlilik”, “bütünlük” ve “erişilebilirlik” olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafiyeti oluşur.
Bilgi güvenliği bir süreçtir. Kurumlarda önceden planlanması ve yönetilmesi gereken bir sistemler bütünüdür. Bilgi üreten ve bunu stratejik avantaja dönüştürme hedefinde olan her kurumun bir bilgi güvenliği politikası olmalıdır.
İş dünyasındaki süreçlerin bilgisayar ağlarına taşınmasıyla birlikte sistemler ve sistemlerin üzerinde dolaşan bilgilerin güvenliğini de kritik hale gelmiştir. İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber yaşanan ciddi boyuttaki bilgi güvenliği ihlalleri, kurumların bu konuda yatırım yapmasını ve strateji geliştirmesini zorunlu hale getirmiştir.
Müşterileri değerlendirirse, rakiplerine göre daha iyi değerlendirilir.Yasal takipleri önler
Yüksek prestij sağlar bu yüzden bilgi varlıklarının farkına varma, sahip olduğu varlıkları koruyabilme, iş sürekliliği, ayrıca bir felaket halinde, işe devam etme yeterliliğine sahip olma yeteneği ile ilgili taraflar ile barış halinde olma, tesadüfe bırakmaz.
Bu pakette işlenecek konular aşağıdaki başlıkları içermektedir.